Francien Krieg

De schilderijen van Francien Krieg zijn verrassende en hedendaagse beelden van het menselijk lichaam. Al in haar academietijd uitte deze obsessie zich in vleessculpturen , lichaamshuiden en gipsafdrukken die ze van haar eigen lichaam maakte.

Wat ze hiermee wilde laten zien was een vervreemding van het menselijk lichaam. Zoals ze haar eigen lichaam ervaart , als een bizar object die haar steeds weer blijft verbazen en frustreren zo hoopte ze ook een bewustwordings proces op gang te brengen bij de toeschouwer. Vanuit deze gedachte is ze ook de mens gaan schilderen vanaf ’98 tot heden. Ze bracht de vervreemding erin door het lijf vanuit de meest ongebruikelijk hoeken te schilderen waardoor er een perspectivische werking ontstond die uiterst merkwaardig was.

De laatste jaren schildert ze vrouwen die in deze tijd niet voldoen aan ’t heersende schoonheidsideaal. Dikke vrouwen, rimpelige lijven met hangende borsten, het is mooi want t is puur, iets wat een verdwijnend beeld is in deze tijd van plastische chirurgie en uiterlijke perfectie. Haar werk zit in de Scheringacollectie, ING collectie , collectie van museum van Lien en in de collectie Howard Tullman.

WEBSITE

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura