Bas Nijenhuis

Op zoek naar anima.
Het werk van Bas Nijenhuis kent twee kanten: een grote voorliefde voor schildertechniek en daarnaast een inhoudelijke. 

Fascinerend is de technische kant: uitvinden wat mogelijk is met verf. Dikke lagen, dunne lagen, transparantie, kleur en verfhuid. In het werk is daarin een zichtbaar plezier op te merken. Het experimenteren met toets, schriftuur en materiaal is een belangrijk element in de schilderijen. 

De inhoud gaat vooral over de kwaliteiten van licht. Zonder licht is er geen leven mogelijk en zo geeft ook licht in een schilderij leven en een ziel aan het werk. Een duidelijke overeenkomst in de werken is het zoeken om het licht te ‘vangen’. Ziel komt ook naar voren in de afgebeelde onderwerpen. Beelden met een psychologische inslag, ingetogen en intiem. Vaak worden mensen, kinderen en dieren afgebeeld of een vreemde realiteit zoals in de blauwe reeks.

De werken zijn doorgaans allemaal ‘portretten’: portretten van een binnenwereld. Die binnenwereld is een beetje van het afgebeelde, maar vooral zijn de portretten ‘eigen’: weergaves van de wereld door de ogen van de schilder zelf.

WEBSITE

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura