Wiebe Maliepaard

Wat mij er toe aanzet om te schilderen is mijn fascinatie voor de menselijke huid. De hoeveelheid kleuren en tinten, structuren van ruw naar zacht, van strak gespannen naar slap gerimpeld. Het dekkende ruwe van eelt, het bijna transparante zoals de binnenkant van de pols waar je de blauwe aderen doorheen ziet schijnen en de huid door ziet opbollen. Daarnaast is het lichaam als geheel een boeiend onderwerp door de oneindige variatie die er is in grootte, dikte, gespierdheid of juist het ontbreken daarvan.

Door de verschillende houdingen die het lichaam aan kan nemen en de manier hoe je dit gebruikt in je compositie krijgt het daarmee een bepaalde zeggingskracht. Het schilderen van het menselijk lichaam is voor Wiebe Maliepaard iedere keer weer een reis vol verwondering, en een zoektocht om een beeld te maken van een lichaam, wat staat voor een bepaald gevoel dat mij raakt.
Schilder vanaf mijn jeugd. Ik ben in 1993 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, maar lang voor ik naar de academie ging was ik al aan het tekenen en schilderen.

Wiebe Maliepaard is geboren in 1960 in Wijk bij Duurstede. Met olieverf schilder ik al vanaf mijn twaalfde jaar. Na twee opleidingen aan de School voor de Grafische Vakken ben ik na twee andere grafische functies uiteindelijk grafisch vormgever geworden, maar het schilderen heb ik er altijd naast gedaan en na de academie ben ik aangesloten bij Morren Galleries (voorheen Galerie Utrecht). Vanaf halverwege 2013 ben ik fulltime schilder/tekenaar.

WEBSITE

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura