Maurice Heerdink

In 1981 studeerde hij af op de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag. Hierna verkoos hij een tijdlang naast kunstenaar werkzaam te zijn als illustrator, een periode waarin hij meer leerde over de schildertechniek dan op de academie. Maurice Heerdink focust zich op de mens.

Nationaal werd hij bekend als portrettist door zijn serie theaterportretten, waarvoor o.a. acteurs als Ellen Vogel, John Kraaijkamp sr, Jenny Arean, Willem Nijholt, Aus Greidanus jr en NDT danser Marne van Opstal poseerden. Internationaal kreeg hij naam als schilder van mannelijk naakt, in een klassieke stijl met hedendaagse invloeden.

Zijn werken bevinden zich in prive collecties in de USA en Europa en o.a. in The New York Lesie Lohman Museum. In 2014 kwam het boek The Art Of Maurice Heerdink uit. Hij is werkzaam als: schilder, tekenaar, etser, schrijver van korte verhalen, filmer en musicus.

WEBSITE

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura