Maan Jansen

is geboren in 1945 in Velp als zoon van een kunstschilder. Onder de hoede van zijn vader zette hij reeds op jeugdige leeftijd zijn eerste stappen op het artistieke pad en maakte zijn eerste schilderij toen hij elf jaar oud was. Na zijn middelbare opleiding werd hij professioneel schilder. In de jaren daarop exposeerde hij regelmatig in galeries in verschillende landen, zowel alleen als in een groep met andere jonge schilders. 

Door zijn uitgebreide zelfopleiding is hij in staat om kunst in een grote verscheidenheid van technieken, zoals olie, acryl, aquarel en potlood, tot stand te brengen. Bekend in Nederland zijn de reeksen romantische pentekeningen van stadsgezichten en landschappen die in boeken over de Nederlandse provincies en steden kunnen worden bewonderd en die in de vorm van prentbriefkaarten zijn uitgegeven. Zijn schilderijen bereiken een hoog realistisch niveau.

In de jaren 90 was het illustreren van boeken – hoofdzakelijk kinderboeken, maar ook jeugdboeken, schoolboeken en brochures – een belangrijk deel van zijn werk. Naast het illustreren van kinderboeken, heeft hij er ook met veel plezier een aantal zelf geschreven.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de laatste jaren heeft hij zich weer geconcentreerd op het schilderen. Een nieuwe uitdaging heeft hij gevonden in het schilderen van Wildlife. Bij de compositie van zijn schilderijen besteedt hij uitgebreid aandacht aan de juiste anatomie, het gedrag en de habitat van de dieren.

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura