Debora Makkus

‘Het bijzondere en indrukwekkende aan haar stillevens is dat ze niet stilstaan. Integendeel; ze zijn vol dynamiek en energie, ze bruisen.’ aldus Anthonie L. Stal, voormalig voorzitter RvT Kröller-Müller Museum.

Als autodidact heeft zij een dynamisch realistische stijl ontwikkeld. Met vele laagjes (semi) transparante acrylverf creëert zij diepte en levendigheid op linnen of paneel. Ze schildert intuïtief, met liefde voor detail en het onderwerp. In haar stillevens schildert ze graag oude objecten, liefst met patina en gebruikssporen, die een rijk verleden uitademen. In haar portretten probeert ze meer te laten zien dan de buitenkant.

In 2009 had ze de eer om Neelie Kroes te portretteren in Sterren op het Doek. Werk van Debora Makkus bevindt zich in diverse (inter) nationale collecties. Zij heeft meer dan 20 museumexposities op haar naam staan, zoals eind 2016 de solo-expositie ‘Arita. Schilderijen van Debora Makkus’ in Japanmuseum SieboldHuis te Leiden. In 2019 won zij de Publieksprijs tijdens de Salon 2019 in Museum Gouda.

WEBSITE

 

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura