Christiane Vleugels

Reeds als jong meisje voelde Christiane Vleugels zich geroepen om alles wat ze in zich opnam op papier neer te zetten. Daarom besloten haar ouders haar op 12 jarige leeftijd in te schrijven op de Academie van Beeldende kunsten te Schoten waar ze onder de bezielende leiding van de kunstenaar Herman Cornelis een opleiding volgde in tekenen en boetseren. 

Met 17 jaar vertrok ze naar de stad Antwerpen en liep er drie jaar school op het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten waar ze zich toelegde op Decor, Publiciteit en natuurtekenen. Daarna werd het tijd voor het grotere werk en schreef ze zich met trots in op de Koninklijke Academie te Antwerpen. Daar volgde ze twee jaar modeltekenen en olieverftechnieken.

In 1986 huwde ze en verhuisde naar Duitsland voor een verblijf van zes jaar. De laatste twee jaar stelde ze daar doorlopend tentoon in de bekende ´ Galerie des beaux Arts´ Enkele werken van haar bereikten van hieruit het buitenland waaronder Egypte en Liverpool.

Terug in België volgden vele jaren waarin ze zich aan haar gezin wijdde en zich genoodzaakt toelegde op het maken van werk op commissie waaronder talloze opgelegde reproducties.

“Als ik er heden op terugblik legde ik een lange weg af die destijds een enorme druk op mijn schouders legde doch waaraan ik heden mijn aangescherpte vaardigheden te danken heb.” 

De tijd om werken te creëren vanuit het hart liet zich hierna echter niet meer onderdrukken . Eindelijk was de tijd aangebroken waarin ze nieuwe richtingen koos en zichzelf terugvond in het maken van eigen werk! Het leven was een leerproces waarin ze haar weg zocht en vond. 

“Met elke creatie die ik heden maakt besef ik echter dat het echte leerproces nu pas echt begonnen is!”

Heden legt Christiane Vleugels zich voornamelijk toe op het schilderen van gedetailleerde portretten. Haar oeuvre laat zich vinden in het magisch Realisme en valt vooral op door de foto realistische uitvoering.

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura