Atelier Brita Seifert

Brita Seifert schildert meestal realistisch en soms surrealistisch.

Mijn werk is eigenlijk altijd symbolisch. Het gaat over mijn leven, wat ik meegemaakt heb of wat andere mensen meegemaakt hebben. In elk werk wordt een voor mij herkenbare emotie verwerkt. Een belangrijk onderwerp zijn maskers. Een soort Venetiaanse maskers.

Het is voor mij een symbool voor mensen die zich anders voordoen dan ze zijn. Je kunt het ook eerlijkheid noemen. Het is een persoonlijk probleem omdat ik daar veel mee te maken heb en heb gehad. Ik verwerk dat in mijn schilderijen en op die manier hoef ik er niet meer over in te zitten. Ik schilder ook portretten en naakten. Maar niet op een erotische manier. Ik schilder graag vrouwen, hun schoonheid spreekt mij aan.”

De tekeningen van Brita Seifert in pastel en kleurpotlood op papier of op doek zijn van een fluweelzachte uitstraling en zij tekent pure schoonheid. Zij glaceert met haar vele verschillende kleurpotloden en komt hierdoor tot een fabelachtige stofuitdrukking. Brita heeft een fantastische techniek, materiaal beheersing en een uitstekende kennis van de anatomie. Zij wordt geïnspireerd door het heden en verleden, door haar levenservaringen en opvattingen, door de muziek en reizen. Veel van deze indrukken probeert zij dan te vertalen in haar tekeningen. Haar kunst gaat ook over verlangen, het verlangen iedereen te laten zien dat elk verhaal getransformeerd kan worden naar iets moois en waarvan de toeschouwer kan genieten. Soms ook naar diepere gedachten, surrealistisch of zelfs macaber. Een opsomming van haar leven, dat is waar zij haar inspiratie vandaan haalt. Elk klein moment is uniek en kostbaar. Tijdens het tekenen is zij gefixeerd op wat ze ziet, voelt en ervaart. De vluchtige momenten van het leven om haar heen die uitgroeien tot een beweging van expressie van symbolische en poëtische concepten.

Het werk is niet puur emotioneel of puur naturalistisch, maar een balans van beide: gevoel en realiteit. Het is meer dan het zien van een afbeelding, zij zou graag willen dat je het kunt voelen. Zij wil dat het een verhaal overbrengt op jou. Dat zijn de beelden die ons bijblijven. En dat zijn de beelden waar we de tijd voornemen om ze te onderzoeken. De eerste abstracte essentie van een onderwerp die een sterke indruk op haar maakt en de drang om het dan te willen analyseren, te tekenen en te componeren.

Brita Seifert begon op 17 jarige leeftijd met tekenlessen en ging daarna als een kunstenares door het leven. Sindsdien ontstond er de interesse voor het menselijk figuur, voornamelijk de vrouwelijke vorm. Zij wordt door veel collega-kunstenaars en verzamelaars gevolgd en heeft al velen verbaasd laten staan en betoverd met haar composities.

Brita Seifert Atelier
Brita Seifert in atelier

Teken- en schilderlessen:

Woensdagmorgen: 10.00 – 12.30 uur
Woensdagavond: 19:30 – 22:00 uur
Dondermorgen: 10.00 – 12.30 uur
Vrijdagmorgen: 10.00 – 12.30 uur

Prijs: 10 lessen € 250,–

Atelier Brita Seifert
Aijenseweg 16b
5854PT Aijen gem. Bergen

06-24255261
brita.seifert@googlemail.com

WEBSITE 

Intussen is zij een internationaal gewaardeerde kunstenares die in vele landen exposeerde, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Senegal, België, Florida U.S.A., Maryland U.S.A., Baltimore U.S.A., Washington DC en Nederland. Teken- en schilderlessen, Brita wil wat ze geleerd heeft doorgeven aan anderen. De lessen worden gegeven in haar eigen atelier in Aijen. Ze geeft ook les in de kleurenleer, het mengen van kleuren, de werking van de kleuren in warm en koud tonen en deze in kleine afbeeldingen omzetten. Behalve tekenen, wordt geoefend met werken in driedimensionaliteit, licht en schaduw, perspectief en diepte. Een les volgt u met maximaal 6 cursisten, waardoor ze daadwerkelijk persoonlijke begeleiding kan geven.

BS170702Me and Myself canvas
Me and Myself
Brita Seifert
Pastel/Colored pencil on canvas
90 x 60 cm
€ 1650,--

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura

error: Content is protected !!