Yvonne Melchers

schildert part time (naast haar werk in het Academisch medisch Centrum) sinds ongeveer 20 jaar, full-time vanaf 2009.  Behalve het basisjaar aan de Rietveld Academie is zij grotendeels autodidact.

Haar werk is realistisch met steeds meer voorkeur voor olieverf. Yvonne Melchers heeft daarmee in de loop der jaren een pasteuze techniek ontwikkeld waarbij zij heeft gekozen voor het schilderen met varkensharen penselen, waarmee de penseelstreek – het handschrift van de schilder – goed zichtbaar blijft. In de jaren 2000 – 2012 woonde en werkte zij korte of langere tijd in Siena/Italië, waardoor serieuze exposities in eigen land op zich lieten wachten. Door de jaren heen waren de voornaamste thema’s de Hollandse kusten in hun koele licht en het warme Italiaanse leven in al zijn facetten.

Belangrijkste thema’s zijn Zeeën en Stranden, Italiaanse Taferelen, Kamers met Uitzicht en Siena Palio portretten. Ook creëerde Yvonne Melchers een kleine serie stillevens en schildert zij incidenteel een portret of ander onderwerp in opdracht. Sinds haar definitieve terugkeer naar Nederland in 2012 exposeerde zij in verschillende galeries en sinds 2013 is zij opgenomen in de groep Hedendaagse meesters van realistische en figuratieve schilderkunst, die regelmatig exposeert in Museum Møhlmann in Appingedam. (Groningen).

Op Facebook is Yvonne Melchers o.a. toegevoegd aan de internationale groepen Master Painters of the World, Museum of Realist Art en The Representational Art Group. Haar werk is niet alleen verkocht in Nederland, maar bevindt zich ook in collecties in Italië, Spanje, Duitsland, België, de Verenigde Staten en Australië.

WEBSITE

 

 

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura