Gerard Huysman

“De echte realisten, ze zijn er nog. Gerard Huysman is één van hen. Hij vindt zijn onderwerpen in de stad of aan de rand van de stad. Een straatje, een doorkijk of een negentiende-eeuws gebouw zijn de onderwerpen, maar het belangrijkste in zijn schilderijen is het licht.”

Gerard Huysman is geboren te Zaandam (17-02-1953). Zijn woonplaats is Alphen aan den Rijn. Hij studeerde van 1973 tot en met 1978 aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam. Zijn schilderijen hebben architectuur of landschappen als onderwerp, maar het hoofdthema is het uitbeelden van het licht. De atmosferische omstandigheden spelen daarbij een belangrijke rol. De ene keer helder en de andere keer het broeierige warme licht van een zomeravond of het grijswitte licht tijdens een regenbui. De schilderijen zijn geschilderd met olieverf op paneel. De tekeningen met krijt op papier.

WEBSITE

Zijn schilderijen maken deel uit van de volgende collecties:
– de Rijksuniversiteit Leiden
– de Nederlandse Spoorwegen
– Stadscollectie Rotterdam
– Erasmusuniversiteit Rotterdam
– ING-bank
– Zwolsche Algemeene
– Unilever
– Diverse privé-collecties

Kunstweek over Gerard Huysman:
“Hij is een meester in het weergeven van licht. De ene keer helder blauw, een andere keer het warme licht van een zomeravond.
Daardoor hebben zijn schilderijen elk een eigen sfeer”

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura