Chris Nobels

is geboren op 3 maart 1943 te Hilversum. Na zijn middelbare opleiding op het Christelijk Lyceum te Hilversum ging hij naar de School voor Grafische Vakken te Utrecht. Van 1964 – 1977 werkte hij in diverse functies bij een grote drukkerij/uitgeverij te Alphen aan den Rijn.

Van 1971 tot 1976 volgde hij in de avonduren teken- en schilderlessen op de Vrije Academie te Den Haag, bij de docenten Ber Mengels, Gerard Lutz, Ton Hoogendoorn en Hessel de Boer. Van 1977 tot 2003 werkt hij als directeur/docent bij het Centrum voor Kunstzinnige Vorming te Alphen aan den Rijn.

Chris Nobels heeft niet vaak geëxposeerd: 1978 Kunstuitleen – Alphen aan den Rijn, 1985 Galerie Alba – Alphen aan den Rijn en verder tijdens groepstentoonstellingen van docenten van het Centrum voor Kunstzinnige Vorming. Door drukke werkzaamheden is hij in 1989 gestopt met schilderen en heeft hij zich gespecialiseerd in het maken van potloodtekeningen die hij regelmatig liet zien tijdens groepstentoonstellingen in de grote Alphense Kunstmanifestatie “Parkkunst”.

Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan: in 2001 is hij naast het tekenen ook weer gaan schilderen en ook ging hij meer exposeren: 2002 Het Reghthuys te Nieuwkoop, 2003 Parktheater te Alphen aan den Rijn, Zomersalon Galerie Aelbrecht te Rotterdam, 2004 Historische Vereniging Alphen aan den RijnVoorjaars- en Zomersalon Galerie Aelbrecht Het Reghthuys te Nieuwkoop.

WEBSITE

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura

error: Content is protected !!