An Luthart

is kunstschilder en is geboren op 22 oktober 1949 te Capelle aan den IJssel. An Luthart komt uit een familie van kunstenaars en is autodidact. Zij volgde tussen 1980 en 1990 cursussen in tekenen en schilderen bij verschillende instellingen. Tevens volgde zij een privé opleiding bij fijnschilder Yvonne Dielen.

Specialisatie
An schildert voornamelijk het verstilde Hollandse landschap. Daarnaast maakt zij schilderijen van nomadenvolken en dieren. Aan de hand van zelf genomen foto’s maakt An haar realistische landschappen.

Nominatie
An is niet alleen een goede fijnschilder, maar behoort tot de eerste 10 genomineerden van ‘Schilderij van het jaar 2016’. Daarom hangt haar nominatie, met de titel ‘Mos’, voor enige tijd in het Coda Museum te Apeldoorn. Een foto van dit schilderij wordt bovendien op deze website getoond.

An is lid van het ‘KZOD’. Dit is een Haarlemse beroepsvereniging van beeldende kunstenaars. Ook geeft zij schilderles in haar atelier.

WEBSITE

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura