Iris Frederix 

studeerde af aan de Koninklijke kunstacademie in Den Haag in 2004, afdeling autonome beeldende kunst, richting schilderen. Het menselijk drama en komedie is de grootste inspiratiebron van haar werk. De drang om zich helemaal te verdiepen en te verzinken in een thema leidt meestal tot een serie werken.

Grote doeken, heldere kleuren of juist sfeerbeelden; de bezieling van het leven staat centraal. Iris Frederix vereenzelvigt zich met de personen op haar doeken en met de romantische beleving van haar omgeving. Ze geeft deze beleving op haar eigen wijze weer, waardoor zij ons deelgenoot maakt van haar herkenning.

Iris Frederix werd ook bekend door haar monumentale portretten in opdracht, zoals van politicus Frits Bolkestein, cabaretier Youp van ’t Hek, fotograaf Gerard Fieret en voetbaltrainer Guus Hiddink. Haar werk verscheen meerdere keren in (televisie)documentaires, kunstmagazines, films en dagbladen.

2004 Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten,

afstudeerrichting Autonoom Schilderen, Den Haag

Eerstegraads Docent Beeldende Kunst en Vormgeving,

Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten
(Afgestudeerd 2006)

1999 Propedeuse KABK, Den Haag

1998 Vooropleiding Kunstacademie Maastricht

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura

error: Content is protected !!