Nick van Oosten is in 1964 geboren te Raamsdonkveer en opgegroeid in Brabant en Zeeuws Vlaanderen.
Sinds zijn vijfde weet hij dat hij ‘mooie plaatjes’ wil maken en schildert hij,  na de middelbare school volgt hij de opleiding reclame etaleren en decoreren.  Daarna de avondacademie in Eeklo (Belgie) om  daarna aan de slag te gaan bij een reclame bureau in Rotterdam. Na 8 maanden gaat hij verder als freelance illustrator. Als illustrator ontwikkelt Nick zich snel, hij werkt voor grote merken en maakt mooie illustraties voor o.a Auto Drop, Fischerman’s Friend, Bolletje, AH, Kruidvat, Intratuin, Coca Cola, Spa. etc.
(Bijna iedereen heeft iets in z’n keukenkastje, badkamer of elders staan met een afbeelding erop die Nick gemaakt heeft)
Daarnaast, in een ander tempo omdat realistische olieverfschilderijen een andere tijdsinspanning/aandacht vragen, schildert hij realistische schilderijen.Als schilder laat hij tijd en andere bepalende factoren los, hij schildert volgens een visie en die wil hij laten zien.
De illustratie heeft altijd een functie en een doelgroep en is voornamelijk ondersteunend maar de schilderijen dat is hij, je ziet hem terug in elk schilderij, objecten op zichzelf in een ijle, vrij strakke achtergrond, eenzaam, geïsoleerd.
Wanneer je een object in een omgeving plaatst, wordt zo’n afbeelding al snel een verhaal en het gaat hem meer om het object dan om een eventueel verhaal.
In zijn schilderijen zijn geen toevalligheden. Hij werkt met  acht kleuren, donkere basis kleuren, misschien toevallig maar ook in zijn werkomgeving laat hij niets aan het toeval over.
Bij het illustreren doet hij alles digitaal/Cintiq-scherm wat hij trouwens geweldig vindt. Hij teken net als vroeger, rechtstreeks op papier, nu rechtstreeks op het scherm, heerlijk!
Hij zal echter nooit een realistisch olieverf schilderij op paneel digitaal maken.
Schilderen is een ambacht. Bij het illustreren werkt hij gericht voor reproductie en weet hij het eind resultaat . Het apparaat gebruikt hij om dat doel te bereiken.Als hij schildert, schildert hij vanwege het schilderij, dat is een ander gevoel. Sinds ongeveer een jaar is Nick met zijn schilderijen naar buiten gekomen via exposities e.d. Hierin is alles nog nieuw en blijft de ontwikkeling zich op alle gebied voortzetten.

 U hier ook adverteren?

Muspaneel

blokblok

Beheer je eigen website!

Atelier Brita Seifert

Galerie PicturaGalerie Pictura