Hub Pollen

‘ Hedendaags Realisme’ , zo omschrijft Hub Pollen zijn werk.
Zijn stillevens zijn inderdaad verbluffend realistisch, met dezelfde perfectie als bij de 17e en 18e eeuwse stillevenschilders.
De liefde voor het detail straalt van zijn schilderijen. Rust en schijnbare eenvoud. Tijdloze kunst in een rusteloos tijdgewricht.

Hub is een laatbloeier. Rond zijn 50ste pakte hij de hobby uit zijn jeugd weer op en werkte aanvankelijk als autodidact. Schilderlessen in België gaven zijn talent vleugels, waardoor hij op zijn vijfenvijftigste besloot om zich volledig op schilderen toe te leggen.

WEBSITE

 

“Ik ben vooral geïnspireerd door de 17 en 18e eeuwse stillevenschilders, maar ook door hedendaagse Nederlandse kunstenaars.

Mijn schildertechniek is gebaseerd op de klassieke manier. Kennis van de te gebruiken materialen is voor mij belangrijk en ook het zelf maken van verf en vernis heb ik mij eigen gemaakt. Schilderen was vroeger vooral een ambacht, dat je je met veel oefening eigen moest maken en dat is het voor mij nog steeds. Niet snel en gedreven, maar rustig en gedegen.

Ik besteed veel aandacht aan het bepalen van de compositie en de materialen die ik ga schilderen. De lichtval bestudeer ik vooraf grondig, want dat spel van licht en donker geeft karakter aan mijn schilderijen. Pas als dat allemaal klopt, kan ik het doek opzetten,” aldus Hub.

De ontwikkeling in zijn werk bevindt zich derhalve in de voortschrijdende verbetering ervan, niet in het veranderen van stijlen of materialen. “Ik werk altijd al in olieverf, dat vind ik een heerlijk medium.

Mijn stijl heeft duidelijke overeenkomsten met mijn karakter: ik ben geobsedeerd door echtheid en dat komt voort uit perfectionisme dat weer terug te vinden is in mijn werk. Ook ben ik nogal egocentrisch, ik werk graag alleen. Bijna dagelijks ben ik in mijn atelier te vinden, zelfs in de weekenden voor zover dat mogelijk is. Alleen, met mijn schildersattributen en de geur van olieverf en terpentijn, ben ik in mijn element.”

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura