Bob van Blommestein

Bob van Blommestein

Bob van Blommestein is opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag en heeft vervolgens aan de Rietveld Academie te Amsterdam de opleiding tot tekenleraar voltooid. Hij heeft als docent tekenen en kunstgeschiedenis les gegeven aan het Barlaeus Gymnasium te Amsterdam en als gastdocent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag.

Vrij werk in olieverf, waterverf en potlood is vanaf 1972 geexposeerd bij veel galeries, kunsthandels en -verenigingen in en buiten Amsterdam en op de kunstbeurzen, De Kunst Op Papier Dagen te Haarlem en PAN te Amsterdam. Hij heeft illustratiewerk gedaan voor boeken en tijdschriften, o.a. Avenue. Illustraties voor uitgaven van privepers Sub Signo Libelli zijn opgenomen in de collectie van Museum Meermanno-Westreeniaum. In 1997 vervaardigde hij voor Wining & Dining een serie van 8 zeefdrukken naar aquarellen, geinspireerd op de Griekse mythologie. In 2001 in opdracht van de Holland Amerika Lijn een serie van 11 aquarellen van grote eetstillevens, waarvan giclee-prints gemaakt zijn in oplaag, voor de hutten van M/S “Oosterdam”.

In 2010 verscheen “Natura Morte Mobile”, een boek van 64 pagina’s over de aquarellen van Bob van Blommestein, vorm gegeven door Willem Morelis en gepresenteerd bij Galerie Prinsengracht in Amsterdam. Sinds ca. 1992 heeft van Blommestein zich toegelegd op de techniek van het aquarelleren. Zijn aquarellen zijn uniek en eigenzinnig. Wat betreft de techniek door de grote precisie en het voor waterverf uitzonderlijke gebruik van clair-obscur. Wat betreft de inhoud door de persoonlijke benadering van zijn onderwerp, het eetstilleven.

 U hier ook adverteren?

Muspaneel

blokblok

Beheer je eigen website!

Atelier Brita Seifert

Galerie PicturaGalerie Pictura