Annelies Jonkhart

Annelies Jonkhart

Annelies Jonkhart schildert in een realistische stijl. De objecten die ze schildert dragen de sporen van de tijd, maar hebben nog steeds een functie. De combinatie van deze voorwerpen met bijvoorbeeld fruit resulteert in een harmonie van kleuren.
Annelies: “Ik geef de voorkeur aan geëmailleerde objecten in de traditionele Hollandse kleuren blauw en wit, zoals ze ook in de kast hebben gestaan bij een boer in vervlogen tijden. Soms zijn de objecten beschadigd of verroest, maar de expressie is er nog. Dat probeer ik over te brengen op het paneel, de kleurbalans en de stofuitdrukking hebben de hoogste prioriteit.”

Het gebruik van het paletmes is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in het werk van Annelies. Het gedetailleerd werken met fijne kwasten en het gebruik van grovere varkensharen kwasten wisselt ze af, zonder haar gevoel voor detail te verliezen.

Annelies: “Het paletmes is zo belangrijk geworden omdat het me in staat stelt de schilderachtige kwaliteiten van de objecten weer te geven in m’n werk. Op deze manier hoeft de aanwezige mate van detail niet altijd te leiden tot een fotorealistische weergave. De kwaststreek moet zichtbaar blijven in m’n werk. Dit brengt leven in m’n schilderijen.

 U hier ook adverteren?

Muspaneel

blokblok

Beheer je eigen website!

Atelier Brita Seifert

Galerie PicturaGalerie Pictura