Margriet Barends

Margriet Barends

Margriet Barends volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Al ruim 25 jaar is zij als beeldhouwer werkzaam. Eerst in Utrecht en nu in Ulrum.
Zij maak realistische beelden in brons en cortenstaal. Met aandacht voor het totaal, heeft zij een heel eigen vormentaal ontwikkeld. Beweging speelt daarbij een belangrijke rol. Niet alleen de uiterlijke beweging krijgt vorm dankzij het harmonisch samensmelten van lijnen en vlakken, ook de innerlijke beweeglijkheid, het karakter van het afgebeelde, worden erdoor versterkt.
In 1991 realiseerde zij haar eerste beeld voor de openbare ruimte: twee kinderen op ware grootte. Een vredesbeeld voor de gemeente Montfoort. Daarna ontstonden er werken voor Linschoten, Deventer en recent voor twee beelden voor Ulrum.

In 2008 had zij een grote overzichtstentoonstelling in Museum voor figuratieve kunst de Buitenplaats in Eelde. Vele particuliere en meerdere bedrijven genieten dagelijks van haar werk.

Margriet is lid van het genootschap Kunstliefde in Utrecht en van de kunstenaarssoci√ęteit de Groninger Kroon in de provincie Groningen. Zij woont en werkt sinds 2005 in Ulrum.

Website

 

 U hier ook adverteren?

Muspaneel

blokblok

Beheer je eigen website!

Atelier Brita Seifert

Galerie PicturaGalerie Pictura