Rene Tweehuysen

Rene Tweehuysen

Rene Tweehuysen, Utrecht 1957, voltooide zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) van 1978 tot 1983. Na de academie bestudeerde hij gedurende drie jaar intensief 16e en 17e eeuwse schildersmanuscripten en ontwikkelde hij zijn schildertechniek en stijl.
Het Noord-Friese landschap en de nabij gelegen Waddenzee vormen voor René Tweehuysen een grote bron van inspiratie. De grootste wetlands op aarde met een uniek landschap en een uitzonderlijk rijke natuur. Vooral het boerenland van ‘Het Bildt’ en het buitendijkse gebied ‘Noorderleeg’ zijn favoriete onderwerpen in de landschappen van René. Elke dag valt er wel iets nieuws te ontdekken. De prachtige luchten en het wisselende licht maken dat het landschap iedere dag en soms ieder uur anders is. Door de eeuwen heen is het van oorsprong vlakke land door de mens afgegraven en opgehoogd. Zo ontstond geleidelijk aan een indrukwekkend stuk ‘Land-Art’ met grondstructuren die doorregen zijn met dijken, kwelders, sloten, akkers en wegen. In zijn landschappen verbeeld hij in een geheel eigen stijl de poëzie en aardse oerkracht die in dit gebied besloten ligt. Terugkomende thema’s in het werk van Rene Tweehuysen zijn: portret, landschap en stilleven en alle combinaties hiervan.

 

Vanaf 1984 exposeert René regelmatig in binnen- en buitenland waaronder de jaarlijkse Realisme-beurs in Amsterdam, Morren Galleries, Galerie Mokum, Museum Møhlmann, Galerie van Strien en Galerie Lauswolt.  Zijn werk is opgenomen in vele openbare en privé-collecties.

 

 U hier ook adverteren?

Muspaneel

blokblok

Beheer je eigen website!

Atelier Brita Seifert

Galerie PicturaGalerie Pictura